Vroegchristelijke basiliek op archeologische locatie "Manchevci"

De site "Manchevci" werd in de loop van 2007 ontdekt. Na de archeologische opgravingen op deze archeologische site werd een vroegchristelijke basiliek ontdekt. De site ligt in de buurt van de kathedraal van St. Sophia, in de richting van het antieke theater. De basiliek, die een van de negen basilieken in de stad is en afkomstig is uit de 4de-5de eeuw voor Christus, heeft een mooi bewaard gebleven vloermozaïek met een decoratieve opstelling die kenmerkend was voor de 4de en 5de eeuw. Bijzonder belangrijk is het mozaïekveld met een inscriptie van een schenker die Thomas en Johannes noemt, die waarschijnlijk het gebouw hebben gebouwd. Tijdens de archeologische opgravingen werden zeer belangrijke elementen en fragmenten van het marmeren architectonische en decoratieve beeldhouwwerk onthuld.


Photo : Zoran Spirkovski


De maximale restauratie-interventies werden uitgevoerd binnen de ontwerpoplossingen. Voor de conservering werden authentieke materialen gebruikt, rekening houdend met het opus van het metselwerk.

Tegelijkertijd werden de bewaard gebleven structuren van de basiliek geconsolideerd, en voor de bescherming van het gebouw tegen regenwatergolven met een lichte constructie en bedekt met transparante acrylplaten gebouwd.


Bron: Muzej OhridUntitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

CONTACT:

email: ohrid4u@yahoo.com

Chamber of Commerce number: 70394466

VAT: NL002413124B63

LEGAL: TERMS AND CONDITIONS

tui.gif
pegasus.jpg

"Good site with a lot of information. You can go there for questions, quick answers. Good holiday tips!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 by FLOR IT and updated by House of Communications . Proudly created for Ana from Ohrid, Macedonia