"Van het Witte Meer tot de Witte Berg - 40 jaar later"

Dit zijn de namen van de jongens uit Ohrid die op avontuur gingen en een verhaal maakten dat in de geschiedenis van Ohrid is geschreven: Vlado Bojadzi, Ljupcho Pop Stefanija, Vladimir Tuntev, Mihail Bitrak, Andon Bojadzi, Klime Volkan, Mile Bavchandziev, Ljudmil Cvetanoski en Kiro Filev. Deze jongens maakten een tocht van het Ohrid meer naar de beroemde bergtop Mont Blanc (4810 meter boven de zeespiegel).

Afgelopen zondag 26 juli werd de documentaire gepromoot om deze gebeurtenis van 40 jaar geleden te eren en te herdenken. Wat was de motivatie voor deze beslissing? - De wens om het bergbeklimmen nieuw leven in te blazen; het verlangen naar avontuur en de honger om iets nieuws te beleven waren een aantal van de redenen om deze grote stap te wagen. Kort nadat de beslissing was genomen, begon deze bemanning met de voorbereidingen, waaronder een zware fysieke trainingen.

Nu 40 jaar later kunnen we door hun eigen woorden horen hoe ze het allemaal hebben ervaren.


Speciale dank aan Kiril Dimov -Gafilj die het initiatief nam tot dit project en Super Radio die deze film mogelijk heeft gemaakt. Dit evenement vond plaats in Terazza Aquarius in Ohrid.

Hoewel de interviews niet ondertiteld zijn, zijn er verschillende foto's te zien om u een indruk te geven van deze geweldige gebeurtenis.


10 views0 comments
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

CONTACT:

email: ohrid4u@yahoo.com

Chamber of Commerce number: 70394466

VAT: NL002413124B63

LEGAL: TERMS AND CONDITIONS

tui.gif
pegasus.jpg

"Good site with a lot of information. You can go there for questions, quick answers. Good holiday tips!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 by FLOR IT and updated by House of Communications . Proudly created for Ana from Ohrid, Macedonia