De paarritueel van de Ohrid forel,

In deze moeilijke tijden waarin de hele wereld en onze mensen geconfronteerd worden met de Covid 19, wil DIVING CENTER AMFORA zijn bijdrage leveren aan iedereen om een interessant verhaal te laten zien en hun verblijf in eigen land makkelijker te maken.

Voor dat doel presenteren ze "Dansen met Forel" - een documentaire die tot doel heeft kennis te maken met het eeuwenoude paarritueel van de Ohrid-forel. Dit ritueel is een handelsmerk en een synoniem voor de endemiciteit van het Ohrid-meer . Deze endemische ritueel is tot aan de volledige verdwijning ervan als het ongecontroleerd vissen voortduurt. De documentaire werd vijf seizoenen lang opgenomen in de winter ( in de maanden december, januari en februari) . Dat is de tijd wanneer de Ohrid-forel in het ondiepe water komt om te paaien. Er is meer dan 50 uur aan opgenomen materiaal en meer dan 300 onderwaterfoto's gemaakt. De duiken werden uitgevoerd in extreme en nachtelijke omstandigheden met een watertemperatuur van 6 tot 7 graden Celsius in de aanwezigheid van plankton, stromingen en troebel water.

De documentaire "Dansen met Forel" is het werk van de internationale duikinstructeur Milutin Sekuloski. Screenplay en regie: Milutin Sekuloski Recorders: Toni Niceski, Emil Jovanovic... Onderwatercamera's: Milutin Sekuloski, MitkoTattoo Jovanoski Auteur van de tekst: Milutin Sekuloski - Micho Verteller: Irena Trajkoska Muziek: Nikolce Micevski

Tekst: Jovan Sekuloski (de eigenaar van Diving Center Amfora in Ohrid )

66 views0 comments
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

CONTACT:

email: ohrid4u@yahoo.com

Chamber of Commerce number: 70394466

VAT: NL002413124B63

LEGAL: TERMS AND CONDITIONS

tui.gif
pegasus.jpg

"Good site with a lot of information. You can go there for questions, quick answers. Good holiday tips!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 by FLOR IT and updated by House of Communications . Proudly created for Ana from Ohrid, Macedonia