ohrid door de lens van albert kahn

Updated: Jan 3

In 1909 begon de miljonair Franse bankier en filantroop Albert Kahn aan een ambitieus project om een ​​kleuren fotografisch verslag te maken van en voor de volkeren van de wereld. Als een idealist en een internationalist, geloofde Kahn dat hij het nieuwe autochrome-proces, 's werelds eerste gebruiksvriendelijke fotografische systeem in ware kleuren, kon gebruiken om cross-culturele vrede en begrip te bevorderen.

Tot voor kort bleef Kahn's enorme collectie van 72.000 autochrome relatief ongehoord.

Nu, een eeuw nadat hij zijn project lanceerde, brengen dit boek en de BBC tv-serie die het begeleidt deze verblindende foto's voor het eerst naar een massapubliek en brengen kleur in wat we meestal als een volledig zwart-wit tijdperk beschouwen.

Kahn stuurde fotografen naar meer dan 50 landen (inclusief Macedonië), vaak op cruciale momenten in hun geschiedenis, toen eeuwenoude culturen voor altijd op het punt stonden te worden veranderd door oorlog en de mars van de - globalisering. Ze documenteerden in ware kleur de ineenstorting van de Ottomaanse en Oostenrijks-Hongaarse rijken, de laatste traditionele Keltische dorpen in Ierland en de soldaten van de Eerste Wereldoorlog.

6 views0 comments
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

CONTACT:

email: ohrid4u@yahoo.com

Chamber of Commerce number: 70394466

VAT: NL002413124B63

LEGAL: TERMS AND CONDITIONS

tui.gif
pegasus.jpg

"Good site with a lot of information. You can go there for questions, quick answers. Good holiday tips!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 by FLOR IT and updated by House of Communications . Proudly created for Ana from Ohrid, Macedonia