Fisherman's Almanac - digitale register van erkende vissers uit Ohrid van 1934 - 1941

Ter ere van de Driekoningenvakantie heeft het Historisch Archief van de stad Ohrid en de Lions Club Lychnidos een digitale versie van interessant archiefmateriaal gemaakt, genaamd de Fisherman's Almanac. Het is een register van erkende vissers in het meer van Ohrid, uit de periode 1934 - 1941, de enige in zijn soort in ons land. Zo komt deze zeldzame verzameling namen en foto's beschikbaar voor het grote publiek.

Deze akte is een soort geschenk voor de mensen van Ohrid voor de Visserijdag. Het hoofd van het Historisch Archief - Ohrid, assistent-professor Dr. Nikola Mitrovic Babe, zegt dat de eerste digitale versie van de almanak 150 vissers voorstelt (op een totaal van 480, die in die periode werden geregistreerd en in het originele document staan).

"Veel van onze medeburgers zullen hun voorouders kunnen zien en zelfs de wortels van hun eigen naam kunnen vinden. De traditie in Ohrid, Struga en de omliggende vissersdorpen komt ongetwijfeld sterk tot uiting door het doorgeven van dezelfde namen 'van generatie op generatie'. - legde Dr. Mitrovic uit.

"Ik ben vooral blij dat onze samenwerking met het Archief van de stad Ohrid doorgaat, juist met de realisatie van zo'n ongewoon en origineel idee." - zei Prof. Dr. Zoran Tuntev, initiatiefnemer van de actie.

"Ik maak van de gelegenheid gebruik om de heer Ardian Bajramovski te bedanken, met wiens hulp het videomateriaal zal worden uitgezonden op het grote reclamebord op het stadsplein (in prime time op 19 en 20 januari). Ik dank ook het team van het Cultureel Initiatief." "5 tot 12 'voor de onbaatzuchtige inzet, evenals de leden van het ensemble' Biljana ', voor hun muzikale ondersteuning van het videomateriaal. Dit is niet ons eerste gezamenlijke initiatief, en ik ben er zeker van dat het niet het laatste zal zijn." - benadrukte Professor Tuntev.
Untitled-3.png
  • Ohrid4u op facebook
  • Ohrid4u op instagram

CONTACT:

email: ohrid4u@yahoo.com

Chamber of Commerce number: 70394466

VAT: NL002413124B63

LEGAL: TERMS AND CONDITIONS

tui.gif
pegasus.jpg

"Good site with a lot of information. You can go there for questions, quick answers. Good holiday tips!"

Cindy Grootelaar

Flag-map North Macedonia

© 2020 by FLOR IT and updated by House of Communications . Proudly created for Ana from Ohrid, Macedonia